Bitcoin nieuws

Bitcoin nieuws? Wil jij het laatste nieuws rondom Bitcoin volgen? Dan zou ik je aanraden om zeker eens de website van Bitcoindaily.nl te volgen!

Wat is bitcoin?

Bitcoin is een virtuele munt, zeg maar een soort computercode waar mensen een bepaalde waarde aan hechten. Bitcoin is gedecentraliseerd, wat wil zeggen dat er geen centrale bank of land is die Bitcoin uitgeeft. Maar dus ook geen toezichthoudend orgaan dat ingrijpt als de Bitcoin beurs zou crashen.

Er zijn maximaal 20.999.849,9769 bitcoins in de wereld. Niet meer en niet minder. En die bitcoins worden gecreëerd of ontwikkeld (“mijnen” heet dat in het jargon) door mensen met krachtige computers die ingewikkelde berekeningen doen met hun computer. Die berekeningen maken het voor de “gewone” gebruikers mogelijk om transacties te doen met bitcoins. En dat mijnen wordt mettertijd ook telkens moeilijker.

Elke transactie die gebeurt met Bitcoin wordt bijgehouden in een groot virtueel boek: de blockchain. Die blockchain wordt ook niet op 1 centrale plaats bijgehouden, maar wereldwijd verspreid onder duizenden computers. Op die manier zou het systeem ook minder kwetsbaar zijn voor mensen of groepen die het hele systeem zouden willen plat leggen.

Cryptomunten

Alle bitcoins zijn cryptomunten, maar niet alle cryptomunten zijn bitcoins. Naast Bitcoin bestaan er nog een hele reeks zogenaamde “altcoins”. Enkele bekendere altcoins zijn Litecoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, Monero, … Deze altcoins werken zeker niet allemaal volgens dezelfde principes als Bitcoin. Als je overweegt om altcoins te kopen, is het verstandig om eerst op te zoeken waar ze precies voor staan en waar het bedrijf dat erachter zit mee bezig is. Er zijn ook een aantal altcoins die na een korte opflakkering opeens verdwijnen of die van in het begin eigenlijk alleen maar oplichterij zijn.