Dutch oven voor de buiten kok

Ben jij een echte buiten kok? Dan kun je niet zonder de Dutch oven. Het gaat over een mooie, maar ook zware gietijzeren pan, deze is altijd voorzien van een passende deksel en daarin kun je alles wat je maar wil bereiden. 

Zo kun je ermee braden, bakken, frituren, grillen en stoven. Lekkere soepen klaarmaken, of stoofgerechten en ga zo maar door. Er zijn altijd accessoires leverbaar die het koken alleen nog maar leuker maken voor je. Wat veel mensen merken is dat wanneer zij de oven hebben, ze meer naar buiten gaan en ook meer de tijd nemen om samen een hapje te eten.

Gemak met de Dutch oven

Heb je al eens mogen ervaren wat het gemak is van de Dutch oven? Tijd om daar eens snel achter te komen. Je hebt verschillende soorten ovens, je hebt namelijk een aantal modellen die rond zijn van vorm, met een passende deksel uiteraard en ze zijn voorzien van pootjes. Maar er zijn ook afwijkende vormen en varianten zonder pootjes. 

Wat ook een echt kenmerk is voor dit merk, is de veelzijdigheid van de passende deksel. Deze kun je namelijk omkeren en dan gebruiken als koekenpan. Als je de variant zonder pootjes wil, dan is dat interessant als je je Dutch oven zou willen gebruiken als (hout) oven, op het fornuis of als barbecue.