Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken? Bij een overlijdensrisicoverzekering verzeker je jezelf tegen overlijden. Daarbij wordt er in het geval van het overlijden van de verzekerde een bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. Hoe hoog dit bedrag is, bespreek je vooraf met de verzekeraar.

Je betaalt een maandelijkse of jaarlijkse premie en in ruil daarvoor neemt de verzekering het risico van overlijden op zich. Je bepaalt zelf de hoogte van het uit te keren bedrag én de looptijd van de verzekering.

Dit alles wordt vastgelegd op het zogeheten polisblad, wat het bewijs is dat de verzekering is afgesloten. Het is dus altijd belangrijk om dit goed te bewaren. Dankzij deze verzekering is het mogelijk om nabestaanden goed achter te laten zodat ze na het overlijden van de verzekerde niet in financiële problemen komen.

Tips voor een overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Wil je overstappen naar een andere verzekeraar, wacht dan totdat de nieuwe verzekeraar jou heeft geaccepteerd voordat je de oude verzekering opzegt. Als je op basis van de gezondheidsverklaring of medisch onderzoek niet wordt geaccepteerd door de nieuwe verzekeraar, of alleen tegen een hogere premie, dan kan je nog terugvallen op jouw bestaande verzekering.

Meestal wordt een overlijdensrisicoverzekering afgesloten voor 2 verzekerden. Bij overlijden van 1 van de verzekerden keert de verzekering uit en stopt de verzekering. Je zou kunnen overwegen om voor beide verzekerden een eigen risicoverzekering af te sluiten. De overlijdensrisicoverzekering keren beide uit bij overlijden.

De premie van deze variant is vaak maar iets hoger dan de variant van 2 verzekerden op 1 polis. De dekking een stuk uitgebreider. Mochten jullie gaan scheiden dan biedt het hebben van 2 aparte overlijdensrisicoverzekeringen ook een stuk meer flexibiliteit.

Online Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Door een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, zorg je ervoor dat jouw nabestaanden na jouw overlijden een bedrag krijgen uitgekeerd en niet zonder geld achterblijven. Hierom is het eigenlijk in veel gevallen verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Daarnaast kan het ook in deze situaties slim zijn om te doen:

Wanneer je een huis koopt; doorgaans zal dit vanuit de hypotheekverstrekker verplicht worden.
Wanneer je samen gaat wonen (ook na het afsluiten van een samenlevingscontract bij de notaris);
Wanneer je gaat trouwen;
Wanneer je een kind krijgt;

Als je een financieel adviseur hebt zal hij je vaak ook adviseren om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten;
Bij het afsluiten van een lening;