Wat te doen bij ontslag?

Wat te doen bij ontslag? Het is een vraag die mensen zich snel afvragen na een ontslag. Ontslag krijgen kan niet zomaar. Een werkgever moet een goede reden hebben om jou te kunnen ontslaan en moet dit ook kunnen bewijzen. Dat neemt niet weg dat er heel wat op je af komt op het moment dat je ontslagen wordt. De meeste mensen die met ontslag te maken krijgen, hebben dit nog nooit eerder meegemaakt en weten ook niet goed wat zij moeten doen en hoe ze moeten reageren.

Het is wel heel belangrijk om op de juiste manier te reageren. Doe je dit niet dan kan het zijn dat je je recht op een WW-uitkering kwijt raakt en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Maar wat moet je nou wel en wat moet je vooral niet doen?

Wat te doen bij ontslag? Onderteken niets!

Het belangrijkste advies is om niets te ondertekenen. Ga nooit zomaar ergens mee akkoord. Al lijkt het voorstel nog zo mooi, schijn kan bedriegen. Sommige werkgevers proberen druk op de ketel te zetten, maar probeer hier niet in te trappen. Je bent niet verplicht om direct iets te ondertekenen.

Teken je toch en krijg je spijt, dan kun je binnen twee weken de vaststellingsovereenkomst nietig verklaren. Je hebt officieel twee weken bedenktijd na het tekenen van het voorstel. In die twee weken heb je de tijd om goed te bekijken wat jouw rechten zijn en of je een goed voorstel hebt ontvangen. Laat een voorstel van de werkgever altijd nakijken door een specialist om er zeker van te zijn dat je straks ook een WW-uitkering kunt krijgen en zorg ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt.

Wat te doen bij ontslag? Blijf redelijk en doe zelf geen voorstel

Ontslag krijgen is nooit leuk, maar probeer redelijk te blijven. Natuurlijk mag je even boos zijn, maar probeer je emoties onder controle te houden. De kans is groot dat je nog met elkaar om tafel moet om goede afspraken te maken. Een goede verstandhouding met de werkgever maakt het maken van afspraken een stuk makkelijker. Vind je het lastig om te onderhandelen, schakel hier dan hulp bij in. Het gaat tenslotte om jouw toekomst!

Als je werkgever aan jou vraagt een voorstel op papier te zetten, ga hier dan niet op in. De werkgever moet als eerste zijn plannen op papier zetten. Laat bij onderhandelingen over een de transitievergoeding (voorheen ontslagvergoeding) en andere tegemoetkomingen ook altijd de werkgever met het eerste bod komen. Neem je zelf het initiatief, dan kan dit jouw recht op een WW-uitkering in gevaar brengen.