Carbon materiaal

Koolstofvezel staat bekend om zijn slanke, moderne uitstraling. Maar koolstofvezel wordt meestal gekozen voor zijn prestaties. Het heeft een gecombineerde sterkte en stijfheid tot gewicht die ongeëvenaard is in de composietenindustrie. Als we kijken naar vergelijkingen van sterkte en gewicht, overtreft koolstofvezel de meeste traditionele bouwmaterialen.

Wat zijn de eigenschappen van Carbon materiaal?

Carbon heeft als eigenschap dat het niet oxideert onder invloed van water en zuurstof, belangrijk voor ons product!

Het heeft daarnaast een aanmerkelijk lagere dichtheid dan staal, en grote treksterkte en een lage uitzettingscoëfficiënt. De combinatie van deze eigenschappen maken Carbon zeer geschikt voor toepassingen waar een laag gewicht, grote sterkte en grote stijfheid nodig zijn, zoals in de luchtvaart, de auto-industrie maar dus ook in onze branche voor het gebruik van masten, gieken en spinnakerbomen.

Deze koolstofweefsels worden gebruikt als versterkingsmateriaal in combinatie met een synthetische hars voor de productie van zeer sterke en lichtgewicht composieten, ook wel vezelversterkte kunststoffen genoemd. Koolstofvezels die worden gebruikt in allerlei versterkingen worden veel gebruikt als composiet (machine) onderdelen: licht van gewicht en toch erg sterk.

Vooral ideaal voor seriële productie in allerlei normale productieprocessen, zoals: – lay-up van de hand, – gietvormen voor harstransport, – harsinjectie, enz. De zwarte koolstofkleur en -glans samen met het oppervlakpatroon van de stof geeft de producten een zeer onderscheidende uitstraling.

Meer weten over carbon materiaal?

Carbon materiaal is een speciale stof en kan voor meerdere redenen gebruikt worden. Als je het beste carbon materiaal wilt kopen, dan moet je natuurlijk Compositesplaza.com eens bezoeken. De beste kwaliteit voor de beste prijs!