Beveiligingssysteem

Iedereen wil de best mogelijke beveiliging van de eigen woning, veel mensen kiezen daarom voor een alarmsysteem om de beveiliging van hun huis compleet te maken. Met 65.000 inbraken per jaar in Nederland is het ook niet vreemd dat mensen het advies van de politie opvolgen om de beveiliging van hun woning aan te vullen met een alarmsysteem.

Naast de voordelen van een luid alarm dat een inbreker afschrikt en direct de politie kunnen bellen is er nog een groot voordeel: Als je duidelijk maakt via bijvoorbeeld een sticker dat er een alarmsysteem aanwezig is kan dat al genoeg zijn voor een inbreker om een ander doelwit uit te zoeken waar niemand hem zal storen.

Nadelen van een alarmsysteem zitten hem eigenlijk vooral in het moeten denken aan het in- en uitschakelen van het systeem. Ook zijn er natuurlijk kosten, al verbleken die bij wat het je kost als er ingebroken wordt.

Voordelen van een elektronisch beveiligingssysteem

Wat zijn de pluspunten van een elektronisch beveiligingssysteem?

Een elektronisch beveiligingssysteem dat aan de buitenkant zichtbaar is, schrikt sommige dieven af. Zien de inbrekers het alarmsysteem niet meteen, dan kan het systeem hen wel afschrikken als het geactiveerd wordt.

Je kan al je ramen voorzien van inbraakvertragend of gelaagd glas of polycarbonaatplaat, maar in geval van brand is er dan geen ontsnappingsroute mogelijk. Daarom is het beter om te kiezen voor 1 of enkele gewone ruiten die je uitrust met een elektronisch systeem.

Bediening van een beveiligingssysteem

De meeste systemen worden in of uitgeschakeld met behulp van een afstandsbediening of een cijfercode wat wordt ingevoerd op een codebedienpaneel aan de in- of uitgang. Er zijn ook nog andere, weliswaar minder gebruikte methoden, om de alarmsystemen te bedienen zoals met een sleutel, badge, vinger-, hand- of oogherkenning. De systemen die wij verkopen gebruiken de meest moderne techniek, zo bent u er altijd zeker van dat gemak geen enkel probleem is.